top of page

Lone Vølund

Stressbehandling:

 

Stress er en ubalance mellem belastninger og ressourcer.

 

Stresshåndtering handler om at erkende sine stress-symptomer og gøre noget ved dem i tide. Det sker ved en stress- og helsetest, der viser symptomer som smertetegn, fysiske tegn samt psykiske og adfærdsmæssige tegn. Med dette analyseredskab kan stress hos den enkelte afdækkes.

Med stresstesten lærer du dine symptomer at kende. Derefter beskrives nogle enkle afstressningsteknikker. Du lærer,hvordan man mentalt kan trykke på den ”knap i hjernen”, der afbryder dine stressreaktioner. Den sidder i hjernestammen og aktiveres ved at tænke på en bestemt måde samtidig med at du berører hjernens akupunkturpunkter. Herefter vil de fleste mærke en dyb ro og føle sig fri af stress. Du lærer også forebyggelse ved at stimulere hjernen med akupressur.

Ved en stressbehandling testes via kinesiologisk muskeltest, hvorfra stressen stammer; er det fra miljøet, personer, arbejdet, fordøjelsen eller er det tanker og følelser, som får læsset til at vælte. Det opleves gang på gang at personer, der er gået ned med stress, efter en behandling straks går på arbejde, selv om en længere sygemelding var forventet. 

Vi reagerer forskelligt på stressfaktorer, hvilket skal erkendes for at forstå sin egen stressbelastning.

 

En enkelt konflikt kan få bægeret til at flyde over, så korthuset vælter. Derfor foregår behandlingen i tæt samarbejde med terapeuten, hvor det ved hjælp af et detektivarbejde i alle dine livsområder, findes frem til de faktorer, som udløser din stress. 

 

De fleste mennesker oplever belastende stress i perioder. Talrige undersøgelser dokumenterer, at der er behov for større kendskab til stresshåndtering.

På samme måde kan stressniveauet i hel virksomhed beskrives ved at sammentælles alle medarbejderes stresstegn. I en virksomhed kan der være mange med hovedpine; i en anden lider mange medarbejdere måske af søvnproblemer.

Det er stresskonsulentens opgave at foretage denne analyse og derefter give den enkelte eller en hel arbejdsplads værktøjer til at håndtere stress.

Et foredrag med en stresskonsulent er en god indledning til at forstå hvordan stress kan håndteres på mange måder afhængig af symptomerne.

Hvis du eller din virksomhed har stress er du altid velkommen til at sende en forespørgsel.

bottom of page