top of page

Lone Vølund

Zoneterapi i Østbirk v/Horsens

Allergibehandling:

En ny forklaring på allergi?


En allergisk reaktion i din krop, er en overreaktion, som din hjerne sætter i gang, når den tror du er i fare. Allergi er faktisk en slags fobi. Dette skyldes, at vores hjerne scanner omgivelserne for trusler og farer – præcis det samme instinkt, der også sikrede stenaldermandens overlevelse. Ligesom en computer reagerer på en virusinfektion, kan kroppen også reagere uhensigtsmæssigt på selv uskadelige sanseindtryk.

 

Hvis du f.eks. som lille barn blev bidt af en hund, eller troede at den kunne dræbe dig, så vil hjernen fremover gå i chok, når den registrerer et sanseindtryk, der forbindes med hund. Derfor kan berøring af hundehår eller lugten af hund fremkalde allergisk reaktion på hud eller i luftveje. Man kan også få allergi efter overbelastning af et bestemt stof, som f.eks. pollen eller bestemte fødevarer. Har man først fået allergi, så reagerer hjernen og kroppen voldsomt på den mindste mængde på det allergigivende stof.

 

Ved en enkel testmetode undersøger vi hjernen for stress-reaktioner, dvs. vi finder frem til kilden til din overreaktion. Derefter hjælper vi hjernen med at fjerne den stress, der er forbundet med påvirkningen. Når hjernen ikke længere sender budskab til kroppen om, at et stof er forbundet med fare, opstår den allergiske reaktion heller ikke længere. Teknikken er udviklet af Ole Larsen, forfatter til bogen ”Slut med hovedpine, rygsmerter og andre plager”.

Behandlingen består typisk af to elementer.

 

A) Fjernelse af den allergifremkaldende stress-reaktion

Nogle allergier, især pollen-allergi, skal behandles på bestemte tidspunkter af året, hvor der er frisk materiale til rådighed. Ofte behøves der kun én konsultation for at fjerne en specifik allergi, men en efterreaktion kan forekomme, og denne kan fjernes ved en opfølgende konsultation.

 

OBS: Det er vigtigt, at du ikke er under påvirkning af symptomdæmpende midler eller medicin ved behandlingen!

 

B) Genopbygning af slimhinder

Vores krop er bygget til at leve af grove, varierede og svagt forarbejdede fødevarer. Her passer moderne fødevarer, som sukker, hvidt brød, kager, slik, sodavand, kaffe, pasta, alkohol og hvide ris slet ikke ind. Desuden er vi udsat for et sandt bombardement af forskellige medicinske belastninger, herunder penicillin og anden medicin.

 

Tilsammen resulterer det i, at rigtig mange mennesker lider af dårlige slimhinder. Sårbare slimhinder og ud er især et problem hos allergikere. Dette er ofte forårsaget af en ubalance mellem gode og dårlige mikroorganismer på indre hud. Derfor anbefaler vi på det kraftigste alle allergikere at foretage en udrensnings- og genopbygningskur, hvis formål er at bekæmpe svampe og uheldige mikroorganismer, samt styrke slimhinderne og dermed være med til at modvirke fremtidige allergiske reaktioner.

 

Alt hudvæv nydannes på 28 dage, det gælder også for huden i dit fordøjelsessystem, som jo er indre hud. Derfor skal en kostomlægning være på minimum 1 måned, for at du kan mærke forandringen. Andre vævstyper dannes langsommere.

 

Afbalanceringen indebærer en kostomlægning, som består af anti-inflammatorisk kost og drikke. Denne støttes gerne med forskellige kosttilskud. Især skal probiotiske mælkesyrebakterier tilføjes, og det kan ske ved blot at spise Cultura Naturel, A38 eller Acido dagligt. Bestemte fødevarer såsom som sukker skal undgåes i afbalanceringsperioden, der varer 1-3 måneder. Dette hører du mere om under selve behandlingen. For uddybning af kostomlægning: 

 

Det kan anbefales, at foretage genopbygningen af slimhinderne mindst en måned før den egentlige allergibehandling. Det betyder, at du bør tage kontakt til mig allerede i januar; især hvis du har en pollenallergi overfor de tidlige træer. 

 

En uhensigtsmæssig refleks i underbevidstheden er den egentlige grund til allergi.

Identificér og korrigér refleksen, og allergi-reaktionen forsvinder. Dette enkle princip er et gennembrud i behandlingen af alle slags allergier.

En enkelt allergi kan normalt fjernes på en til to konsultationer. Er der derimod mange, skal der ofte lidt flere til.

 

Det er almindeligvis angstprovokerende hændelser, oftest i den tidlige barndom, der udløser allergi. Denne opdagelse er gjort af Ole Larsen, der med kinesiologisk testning og stressfrigørelse har udviklet behandlingsproceduren.

 

Behandlingen er smertefri og medfører ikke ubehageligheder.

Allergityper

Dyreallergier.

Dyreallergier kan behandles hele året. Du skal være opmærksom på, at der kan være stor forskel på reaktionen over for forskellige racer af hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du selv tager hårprøver med fra dyr, som du ofte er i kontakt med. Vi har et udvalg af prøver liggende, men der kan være specielle racer, som du stadig reagerer over for efter den første behandling. I dette tilfælde må du tage nogle hårprøver fra disse dyr med til en opfølgende behandling.

 

 

 

Birkeallergi.

Herunder hører også de øvrige træer som Hassel, El og Elm. Kan som regel behandles inden sæsonen starter eller i begyndelsen af sæsonen. Behandlingerne starter typisk midt i marts - især for birk, der giver de største gener, og kan fortsætte ind i maj / juni. Mange vil opleve, at krydsallergier til mad vil reduceres eller helt forsvinde i forbindelse med behandlingen. Disse krydsallergier kan desuden behandles som fødevareallergi (se nedenfor). Du behøver ikke medbringe pollenprøver, da vi har testmateriale.

 

 

Græsallergi.

Pollensæsonen for græs varer typisk fra starten af juni til slutningen af august. Dette er den mest komplicerede allergi at behandle for, idet der findes mere end 75 græsarter, som alle kan fremkalde allergi. Derfor vil græsallergi ofte involvere flere behandlinger i løbet af sæsonen, alt afhængig af hvornår de enkelte arter blomstrer. Når symptomerne viser sig første gang foretages en behandling. Hvis der senere igen kommer symptomer, foretages behandlinger for andre arter. Tidlig "græsallergi" i maj skyldes ofte Raps. Også visse blomsterfamilier kan udløse allergiske reaktioner. Bl.a. Forsythia og Bynke.

 

Fødevareallergi.

Der findes flere ting i fødevarer, som kan fremkalde allergiske reaktioner. Både selve fødevaren og tilsætnings- eller overflade-behandlingsstoffer kan give reaktioner. Nogle er krydsreaktioner til pollenallergi, mens andre er selvstændige reaktioner eller en kombination. Alt kan principielt behandles på de tidspunkter, hvor fødevarerne er til rådighed. Vær forberedt på, at du må prøve dig forsigtigt frem med de forskellige fødevarer efter behandlingen. Da der tit er tale om ferskvarer, er du nødt til selv at medbringe prøver til behandlingen.

bottom of page